16.7.2008

Jahtimakkaran tilastointiEräänä iltana tätä hajutonta päiväkirjaa naputellessa meitsi liittyä päräytti myös kotimaisen blogilista.fi -palvelun käyttäjäksi. Koska tilastointi, listasijoitukset ja muu virtuaalinen kilpailu on meitsille melko toissijaista puuhastelua (tämä nakki viuhuu vaan kunnonmetsikössä ja etsii hajuja ja mieluiten kaverin kanssa kilpaillen), kävin nyt sadepäivän kunniaksi ensimmäistä kertaa kuikkimassa mitä tämä palvelu oikein sisältää.

Kun lähestyin asiaa hakukonepalvelun kautta, niin blogilista.fi oli tuloksissa ansiokkaasti toisena. Hau! Hyvältä näyttää!

Hassua ja outoa oli kuitenkin se, että tulokseksi tuli palvelun oma avainsanalista, jossa meitsin päivyriä ei näkynyt lainkaan! Ja kun tein haun blogilista.fi:n hakemistoon, niin sain saman tuloksen. Mitäkummaa!? Hau! Pitäisikö minun vaihtaa päiväkirjani nimeä? Mikä ihmeen avainsanalista se tämmöinen on, kun ei näy? Vai olinko popsinut happamia papanoita kun naputtelin avainsanoja päiväkirjaa palveluun rekisteröidessäni?
Tämän jälkeen tassuttelin saman taikasanan blogilista.fi:n omaan hakukoneeseen, sain tuloksen jossa tietoni näkyivät. Olin siis olemassa keinotekoisestikin!

Siirryin tämän helpottavan tiedon jälkeen tutkimaan omia tietojani. Ensimmäisenä kiinnitin huomiota blogilista.fi:n hakutuloksessa sen kuvaukseen. Mikä ihmeen kahdeksankiloa! Olen kyllä päivittänyt päiväkirjani etusivulle joka gramman ajoillaan - meitsi on painanut yhdeksän kiloa jo kuukausikaupalla! Tämän lisäksi pikkuinen kuva on ikivanha, vanhasta jutusta. Kuten tiedot viimeisimmistä kirjoituksistanikin. Ja blogilista.fi on muka päivittänyt tiedot blogistani alle kolme tuntia sitten?!

Poronpapanat sanon minä. Aloitin selvittämään asiaa suu vaahdossa. Olivatko avainsanat vääriä? Eikö blogilista.fi osaakaan hakea tietoja blogistani jonne näitä haukkujani jupisen - täytyykö nämä tiedot sittenkin itse päivittää, tännekin? Kotiväkeni karvaisin höpisi vieressä jotain Web 2.0 -tekniikoiden puuttumisesta. Oli tainnut jäädä punainen aamupapana ottamatta...

Hetken kulttua asiat selvisivät - meitsin täytyy siis päivittää blogilista.fi:in tiedot ja ilmeisesti harkita ihmiseni mainitsemien, mystisten SEO-hommien aloittamista (em. mukaan vanhemmat ihmiset viittaavat tällä sanalla vanhoihin "huoltoasemiin" (mitä ihmettä ne nyt sitten ovatkaan), ja nuoremmat näihin päiväkirjoihin. Ota tästä nyt selvää.

Piti siis pyytää kotiväkeä auttamaan, omat tassuni eivät oikein riittäneet tämmöisiin päivyrin huoltohommiin. Hetken virittelyn jälkeen oli jälkimaun aika.

Karvaisempi puolisko kotiväestäni selitti namupalojen (kananlastut ovat nyt pop!) kanssa seuraavasti: "Blogilista.fi -palvelun helppokäyttöisyys ja käyttäjäystävällisyys olivat kohtalaista tasoa". Itse kyllä tykännyt että palvelulla haetaan erikseen sekä avainsanoja että kaikkea sisältöä - miksi nämä eivät ole yhdistettyjä palveluja?. Lisäksi ihmiseni kommentoi, että "automatiikan kanssa palvelun laatu on vähän niin ja näin".
Tämä nakki sai näkyvyyttä vasta itse sivuja viriteltyään. Arvosteluksi annan tämän vuoksi kymmenestä jäniksenkorvasta kuusi ja puoli. Lisää automatiikkaa! Lisää namupaloja tähänkin palveluun!

Mainittakoon kuitenkin että tästä palvelusta löytyi eräs erittäin miellyttävä asia: Päiväkirjallani on jo kokonaiset kolme tilaajaa! Epäilen kyllä että nämä lukijat ovat molemmat ihmiseni ja lisäksi heistä sen pitkähiuksisen emo (se, joka ainoana ihmisenä maailmassa tiputtelee minulle herkkupaloja siitä kylmästä valkoisesta ja paksuovisesta kaapista, joka tuntuu löytyvän jokaisesta kodistani).

4 kommenttia:

Vilma kirjoitti...

Yksi niistä kolmesta tilaajasta ilmoittautuu: olen Hertta, 6 kk lk kääpiömäyräkoira Tampereelta. Tykkään lukea sun juttujasi (emäntäni suosiollisella avustuksella, jostain syystä se ei anna mun itse käyttää näppäimistöä vaikka mulla on ihan oma 20-sormijärjestelmä) ihan jo senkin vuoksi, että kiinnostaa tietää mitä mulla on kasvun myötä odotettavissa. Minä kun alan vasta pikkuhiljaa päästä kirjeenvaihdon makuun. :) Jos kiinnostaa tietää minkä näköinen olen, niin täällä on kuvia minusta.

Hassua, välillä Blogilista ei lainkaan ilmoita sun päivityksistä, Impi. Sitten kun tuun tänne niin onhan täällä jo useampi uusi postaus vaikken mä niistä mitään ole tiennyt. No, saanpahan sitten lukea useamman jutun kerralla.

Stella kirjoitti...

Heippa Impi, täällä ilmoittautuu toinen tilaaja! Meitä blogisi uskollisia lukijoita on itseasiassa kaksi, minä ja pian 2 vuotta täyttävä mäyräkoirauros Jarvis, joka on niin näköisesi että välillä naurattaa - sinulla on kuvista päätellen jopa samanlainen ruskea kuono, kun monilla ruskeilla mäykyillä se on musta! Jarvis perustaa ihmistensä avustuksella parhaillaan omaa blogiaan ja linkittää sinun loistoblogisi sinne mielellään sitten, kun se on valmis, jos et pahastu!

Toivottelemme Jarviksen kanssa leppoisia kesäpäiviä sinne, ja paljon nakkeja (tulimme juuri mökiltä, jossa Jarvis pääsi paistettujen nakkien makuun).

Impi kirjoitti...

Hertta-Jarvis, Jarvis-Hertta... Olisipa kiva päästä vähän nuuhkimaan, lääääh!

Uteliaana (ja mielestäni kovin ovelana) kävin katsomassa Hertan kuvat Flickristä. Jestas mikä sussu! Jotenkin samaistuin niihin villapaitakuviin, tosin sillä erotuksella, että meikäläiselle neulottu villapaita ulottui hädin tuskin napaan, eikä olo ollut siinä kovin kummoinen. Hyvä etteivät laittaneet punaa huuliin! Ja se pyllistyskuva on valtavan sympattiinen. Oikein piti useampaan otteeseen katsahtaa...

Jarviskin vois kyllä ihan hyvin astua virtuaalitodellisuuteen, voisimme sitten hieman vertailla kirsujen kokoa! Ja vääntää tassua. Ei haukku haavaa tee, eikä pieni linkkikään, joten siitä vaan. Viime aikoina olenkin herkutellut metsästä löytämälläni kuivuneella hauen päällä. Ihmiset eivät siitä oikein piittaa, mutta ai jai, se maistuu niin hyvälle! Kokeilkaa tekin;D

Stella kirjoitti...

Heippa Impi, emäntäni sai oman blogini vihdoin pystyyn, käy katsomassa täällä kun ehdit:
http://tohtorimyllerrys.blogspot.com

Se on vielä vähän vaiheessa, mutta hyvä siitä tulee! Kirsun koon vertailu saattaa jo onnistua, mutta kuvia on tulossa kyllä lisää.

Nuuhkutus&haukahdus, toivottaa juuri 2 vuotta täyttänyt Jarvis