26.12.2007

Joulu turkiksissa


Kuulin tälläisen hauskan veisun:

"Kolme yötä jouluun on,
laskin aivan itse eilen....

...Urpo laskit väärin, joulu meni jo!"

Nyt ymmärrän mitä sillä tarkoitettiin. Voisiko eläinsuojelulakiin lisätä kohdan, jossa todettaisiin että meillä elukoilla on oltava joulu 352 päivää vuodessa? Anja Eerikäinen, tee jotain! Ai höh, et tee enää mitään? No, joku sitten!

Vietin joulua Siran & kumppaneiden kanssa. Ipanoita pyöri nurkissa kiitettävästi, ja pääsin puhdistamaan niiden törkysiä nassuja. Se kävikin työstä! En tiennytkään, että ihmiset tuskaantuvat tuon taianomaisen päivän takia. Kyllähän sitä kannattaa vähän vaivaa nähdäkin, että voi tarjoilla mulle niitä oivia laatikoita. Porkkana on edelleen suosikkini. Pikkuisen piti maistella kinkkuakin, vaikka meillä Siran kanssa olikin ihan omat eväät. Sira jyysti omiaan sattuneesta syystä ulkosalla (sen turkki on vain hieman pöyheämpi kuin meikäläisen), ja minä plyyshimatolla leivinuunin edessä. Kummalla oli muhevampaa?

Tekopartaan pukeutunut punanuttu toi meikäläisellekin paketteja. Ihan monikossa, juu. Sain hillittömät määrät erilaisia herkkuja: siansaparoita, kanankauloja, possunkorvia, saksalaisvalmisteisia lihatikkuja (vedin ne muuten ihmisten huomaamatta heti!) ja öh, kehtaanko tunnustaa: kelsiturkin. No enhän minä tietysti niin brutaali ole että toisia elukoita päälleni laittaisin, mutta että nuo nykyiset jäljitelmät osaavatkin olla aidonnäköisiä! Olo oli kyllä vitosen verran vasuri, kun turkki päälleni puettiin, mutta osoittautui lopulta Pudasjärven pakkasissa toimivaksi pahaksi. Tosin myönnettävä se on, ei meillä pohjoisessa näe lajitovereita moisissa vetimissä niin usein kuin pääkaupunkiseudulla. Eirassa pyöriessään törmää jos monenmoisiin trikoisiin, kyllä mulla niitä vähän sääliksi käy. Kuulin nimittäin ihmisiltä, etteivät edeltäjäni ole vuosikymmenien saatossa yhtenäkään talvena tarvinneet turkkeja juostessaan Jongun jäällä moottorikelkkojen perässä. Sisään mennään heti kun siltä tuntuu.

Taidanpa raahata turkin takkaan heti seuraavalla mökkireissulla...

Ei kommentteja: