22.3.2008

TalvihippaTalviloma se on tarpeen mäyräkoirallekin. Niin se on. Meikäläinen pääsi nauttimaan siitä luonnon helmassa Pudiksella: syömällä hyvin ulkosalla, haistelemalla lähimetsiin jätettyä kirjepostia, ahdistelemalla paria komeeta adonista, Ronttia ja Remua. Keksinpä uuden huvinkin, jota tulen harrastamaan jatkossa varmasti joka talvi. Huvin nimi on Talvihippa, ja leikki menee näin:

Esivalmistelut:
Riittävän hyvä neste- ja ruokatankkaus riittävän paljon ennen leikkiä. Täydellä mahalla et jaksa juosta. Sinun on myös syytä tutustua perusteellisesti pelikenttään ennen leikin aloittamista. Muuten voit eksyä.

Osallistujat:
Mäyräkoira (tai jopa kaksi!), moottorikelkka (potkukelkka ei tässä tapauksessa riitä), ihmisiä

Leikkipaikka:
Järven jää tai muu riittävän laaja aukea alue. Metsässä leikki on huomattavasti vaikeampaa, ja huomaat pian jääneesi yksin.

Leikin kulku:

Vaihe 1.
Odota, että joku sukulaisihminen tuo pihallesi moottorikelkan, sen kamalan pärisevän, taimet katkovan haisunäädän. Odota seuraavaksi, että riittävän monta ihmistä on pihalla huomaamassa leikin alkaneen. Leikki alkaa siten, että juokset, minkä käpälöistäsi pääset, järven jäälle. Paras ajankohta on silloin, kun jäällä on jotain liikettä, jonka perään voit muka lähteä. Juostuasi riittävän matkaa, leikin muut osallistujat huomaavat sinun kadonneen. Älä tässä vaiheessa juokse heiltä kuitenkaan näkymättömiin, tai leikki päättyy ennen kuin ehtii alkaakaan. Hätäiltyään paikallaan riittävän kauan, ihmiset säntäävät perääsi. Juokse silloin heitä pakoon iloisesti häntää heiluttaen. Tässä vaiheessa pihalle tuotu luonnonrauhan tuhoaja on pakko käynnistää, ja jonkun ihmisistä on lähdettävä perääsi. Juokse vielä pakoon, kunnes moottoroitu rakine ja sen kuljettaja saavuttavat sinut. Kiitä heitä kauniisti haukahtelemalla. Nyt leikki on tullut vaiheeseen kaksi.

Vaihe 2.
Nyt on sinun vuorosi ottaa kiinni peltilehmää, vaikka se pahalta haiseekin. Se oikeastaan lisää jännitystä, samoin kun toosasta kantautuva voimakas jyrinä. Pakenemisestasi suivaantunut ihminen on yleensä tässä vaiheessa helpottunut löytymisestäsi, joten voit käyttä tilannetta hyväksi. Hetken taivuteltuasi hän yleensä tajuaa leikin jatkuvan nyt eri rooleissa. Kiinniotettavasta on tullut kiinniottaja. Ottaessasi jyristintä kiinni, varo kuitenkin joutumasta sen kumimaton alle. Muuten olet entinen mäyräkoira. Leikki päättyy kun et enää jaksa juosta vehkeen perässä, vaan vetäydyt itse kiltisti kotirantaan hotkimaan lihamureketta, tai pihalla vierailleiden porojen lahjuksia.

Mukavia talvileikkejä kaikille!

Ei kommentteja: