23.2.2010

Mutantti!Eräs viime keväinen seikkailuni johti minut mitä omituisimpaan tilanteeseen. Voi poronpapanat, olisittepa olleet paikalla!

Olin laumani kanssa liikkeellä, ja eräässä pihassa törmäsin kaltaiseeni karvaiseen töppöjalkaan. Iloisena nakkina lähestyin uutta tuttavuutta häntä heiluen, mutta uusi kaveri ei juurikaan somaa häntäänsä heilutellut. Sen sijaan nelijalka vetäytyi askel askeleelta päästellen samalla omituisia, sähiseviä ääniä.

Peruuttaessaan otus käytti sangen ketterästi ympäröivää maastoa hyväkseen. Tilanne alkoi huolestuttaa, ja kesken tutustumisen päätin vaihtaa lähestymistäni hieman varovaisempaan suuntaan - jospa tämä ei pidäkään painimisleikeistä kuten Siiri-teini tai Paavi-vanhus?

Yhtäkkiä pätkä teki tempuista ihmeellisimmän - kiihdytti sähinäänsä ja suureksi hämmästyksekseni veti tassujensa kätköistä esiin pienet ja vaaleanpunaiset piikit. Kynnet! Vetäydyin pelottavan otuksen lähituntumasta ja yritin tehdä tuttavuutta hieman etäämmältä. Miten se tuon oikein teki? Minulla kynnet ovat mustat ja paksut ja ne lyhenevät joko kaivelemalla tai sitten ihmisen avustuksella (tästä jälkimmäisestä lisää toisella kertaa).

Hetken sähinän jälkeen tämä outo koira vetäytyi oman kotitalonsa alle. Jäin miettimään oliko kyseessä kenties jonkinlainen syrjäseudulla taantunut koirarotu... mutantti?

3 kommenttia:

nev kirjoitti...

Tiedoksi Impille, jos ei JP ole asiaa jo sinulle valaissut, että tuo otus on kaukana koirasta. Melkeen vastakohdaksi voisin väittää ja tuohan otus kulkee nimellä kissa :D On niitä yhtäläisyyksiäkin kuten huomasit. Esimerkiksi nkissoja on olemassa hyvin monta erilaista rotua. Löytyy lyhyttä ja pitkää karvaa ja karvatonta, vinttikoiramaisen kapoisia, lytty naamaisia jne.
Koitahan olla varovainen näiden otusten kanssa, ettet saa kuonoosi. Ne ovat koirien seurassa aika arvaamattomia :)

Ožidanie kirjoitti...

Hauska merkintä. :) On se kyllä jännä miten tuollaisia mutanttejakin joskus näkee. ;)

Maria, mäyräkoirien ihminen kirjoitti...

Alphonse lähettää koko poppoolle kovasti terveisiä, erityisesti ihanaiselle Impi-neidolle ;)

- Maria -